Een landelijke slaapkamer

Neutrale kleuren, veel licht en natuurlijke materialen: in een landelijke slaapkamer heerst een ongedwongen, nonchalante en gezellige sfeer. Niet zo gek dus, dat de landelijke stijl een populaire stijl is. Het doet denken aan een slaapkamer in een huis in de vrije natuur, buiten de stad. Wij hebben voor jou de items verzamelt die zorgen voor een ultieme landelijke sfeer.

Landelijke-slaapkamer-inspiratie

De kenmerken van een landelijke stijl

Natuurlijke materialen zoals onbewerkt hout, grof linnen en beton vormen samen met de juiste combinatie kleuren de basis voor een landelijke slaapkamer. Heeft jouw slaapkamer niet de beschikking over landelijke elementen zoals houten balken, onbewerkte vloeren en verfijnde stalen ramen? Geen probleem, want iedere slaapkamer valt tot een landelijke stijl te transformeren, ongeacht hoe groot of klein je slaapkamer ook is.

Kleur

De neutrale kleuren wit, grijs en ecru zijn dé kleuren voor een landelijke sfeer. De sfeer wordt extra versterkt door bruine en zachte kleuren zoals gebroken wit te gebruiken. Het is belangrijk om in een landelijke slaapkamer niet voor drukke prints te kiezen. Voor een landelijke sfeer geldt: ‘hoe lichter, hoe beter’. Kies daarom in een kleine ruimte voor lichte tinten zoals beige en nude. In een grote ruime slaapkamer zorgen donkerdere tinten zoals bruin of zelfs zwart voor een intieme sfeer. Met blauwe, donkerbruine of zwarte kussens en lakens breng je extra accenten aan.

Items

Materiaal met een robuuste uitstraling, zoals een mooie houten kast in combinatie met grove linnen zijn onmisbaar. Kies vooral voor natuurlijke materialen: een linnen hoofdkussen en een wollen plaid passen perfect bij een landelijke sfeer. Verder zorgen een grote kandelaar of vergulde spiegel voor levendigheid. Met een vloerkleed en Fake Fur sierkussens maak je jouw landelijke slaapkamer compleet.

Merken met een landelijke stijl

Met het dekbedovertrek van Riverdale zorg je direct voor een landelijk gevoel in je slaapkamer. Het beddengoed van Rivièra Maison geeft je slaapkamer eveneens een echte platteland sfeer, helemaal in combinatie met de Champlain Trow Mint green plaid. Ezzensa is bij uitstek het merk om je woonkamer te voorzien van een landelijke stijl. Het merk heeft een ruime collectie landelijke slaapkameraccessoires.

Shop de landelijke stijl

Reageer