Een comfortabele slaapkamer in 5 stappen

Voldoende slaap en een goede nachtrust zijn belangrijk, niet alleen voor je gezondheid maar ook voor je functioneren overdag. Over het aantal uren slaap dat je nodig bent voor een goede nachtrust bestaan veel verschillende inzichten en theorieën. Maar niemand is gelijk en dus verschilt het aantal uren benodigde slaap per persoon. Het belangrijkste voor een goede nachtrust is dat je goed luistert naar je lichaam en slaapt in een omgeving waar je jezelf volledig kunt ontspannen. Met onze tips creëer jij in vijf stappen jouw ideale slaapkamer en ben je zo verzekert van een comfortabele nachtrust.

Auping Aurora comfortabele slaapkamer

1. Het bed

Het bed verdient extra aandacht, want ongeveer een derde deel van je leven breng je slapend door! Een comfortabel bed uitzoeken is dan ook stap 1. Let op dat je kiest voor een bedbodem, matras en hoofdkussen die je schouder en nek op de juiste manier ondersteunen. Hierbij is je slaaphouding erg belangrijk. Op basis van je eigen voorkeur kies je vervolgens voor een bed of boxspring.

2. Ventilatie

Naast het juiste bed is ook een goede ventilatie essentieel voor een optimale nachtrust. Per nacht verliezen we namelijk zo’n 2 theekopjes vocht per persoon. Een goed ventilerend matras zorgt ervoor dat dit vocht wordt afgevoerd en voorkomt zo schimmelvorming. Beschikt jouw slaapkamer over ramen en eventueel ventilatieroosters? Ideaal. Laat je ventilatieroosters dan zoveel mogelijk openstaan en zet, als je thuis bent, de ramen open. Op deze manier zorg je voor extra ventilatie en ben je zeker van een heerlijk frisse slaapkamer.

3. Kleur en licht

Kleuren hebben een grote invloed op je gemoedstoestand. Omdat het in de slaapkamer draait om rust en ontspanning, is het een goed idee om voor de kleuren wit, roodbruin en lavendel te kiezen. Deze kleuren geven je slaapkamer  een mooie look en zorgen ervoor dat je sneller in slaap valt. Probeer ook zo ontspannen mogelijk  in slaap te vallen. Dit bereik je door je kamer op de juiste manier te verlichten. Kies bijvoorbeeld voor een aantal kleine lampen, in plaats van één groot fel licht aan het plafond. Een gedimd licht zorgt er namelijk voor dat je lichaam denkt dat het (bijna) donker is, waardoor het zich automatisch opmaakt voor de slaapstand.

4. Gebruik de ruimte

Het inrichten van je slaapkamer kan een lastige opgave zijn. Door de juiste  vloer, kast en gordijnen krijgt de ruimte iets bijzonders. Wanneer je niet de beschikking hebt over een ruime en grote slaapkamer, kies dan vooral voor lage meubels. Dit hout het ruimtelijk en overzichtelijk. Ook een kleine kast in combinatie met kanten gordijnen geeft de slaapkamer een ruimtelijk gevoel. Heb je een grotere, ruimere slaapkamer? Dan kun je er voor kiezen om tussenwanden te plaatsen.  Met een kleine tussenwand of kast in het midden van de kamer creëer je twee aparte ruimtes in één slaapkamer. Maak de tussenwanden slechts anderhalf tot twee meter hoog en je behoudt het ruimtelijke gevoel.

5. Opruimen

De slaapkamer is vaak een plaats waar veel spullen worden bewaard. En dat terwijl je juist tot rust komt in een opgeruimd huis. Kies daarom voor accessoires en meubels waarin je rondslingerende spullen meteen kunt opbergen. Plaats bijvoorbeeld een bed-achterwand waar je spullen in kwijt kunt. En kies voor opbergmanden. Zo zorg je voor styling elementen in de slaapkamer en rust in je hoofd. Precies wat jij nodig hebt voor een goede, comfortabele nachtrust.

Slaapcoach

Benieuwd welke bedbodem, matras en hoofdkussen echt bij je passen? De slaapID van de Beddenspecialist geeft inzicht in je  slaaphouding, slaapbeweging, slaapklimaat en slaapritme. Door het unieke en slimme apparaatje drie nachten lang in je eigen bed te dragen ontstaan nauwkeurige metingen die laten zien welke bedbodem, matras en hoofdkussen echt bij je passen. Heb je interesse in de SlaapID of wil je meer informatie? Kom dan naar de Bedderie.nl winkel aan de Jousterweg 34 in Heerenveen.

Dromen maar!

Alle producten voor een comfortabele slaapkamer vind je in de Bedderie shop. Kies jouw favoriete producten, bestel en het dromen kan beginnen.

Meer inspiratie