KATOEN

Kies het juiste materiaal voor jouw beddengoed

Bij het uitzoeken van nieuw beddengoed draait het niet alleen om een mooi dessin, maar ook om het juiste materiaal. Kiezen voor het juiste materiaal kan veel invloed hebben op jouw nachtrust. Heb je het bijvoorbeeld erg snel koud s’nachts, ga dan voor flanel. Flanel heeft een warmte isolerend effect en past zich snel aan je lichaamstemperatuur aan. Wil je liever een luxe hotel beleving? Kies dan satijn, licht glanzend en heeft een luxe uitstraling. Katoen heeft zo ook zijn eigen voordelen, die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Katoen

Ga je voor katoenen beddengoed, dan ga je voor kwaliteit. Katoen is van nature erg stevig en slijtvast, waardoor je extra lang kunt genieten van je nieuwe katoenen dekbedovertrek, hoeslaken of molton.

Materiaal

Katoen is afkomstig van de katoenplant, bekend om zijn mooie witte bollen. Dit maakt dit product een natuur product. De bollen worden geplukt en daarna wordt de katoenvezel gebleekt, geverfd en gereinigd. Vervolgens wordt het met een spinmachine gewoven tot garen, waarmee het beddengoed wordt geproduceerd.

Duurzaam produceren wordt steeds belangrijker, vandaar dat fabrikanten kiezen voor goed katoen. Dit kun je herkennen aan het BCI keurmerk, meer over dit keurmerk vind je hier.

Voordelen van katoen

Katoen is een van de populairste materialen voor de productie van beddengoed, en dat is niet voor niets. Deze stof heeft namelijk een groot aantal voordelen. Katoen ventileert en neemt vocht goed op, hierdoor zorgt het voor extra verkoeling in de zomer. De stof heeft een zachte structuur en valt daardoor lekker soepel. Perfect voor beddengoed dus! Houdt er wel rekening mee dat katoenen beddengoed iets kan krimpen na de eerste wasbeurt. Daarom raden wij aan om de eerste keer het beddengoed koud te wassen. Verder is het aan te raden de wasvoorschriften van het product te volgen.

Eigenschappen

  • Ventilerend
  • Vochtabsorberend
  • Voordelig
  • Zachte structuur

Producten

Het mooiste katoenen beddengoed shop je gemakkelijk en snel bij Bedderie.nl