Slaapkamer inspiratie

De slaapkamer is een belangrijke ruimte van het huis waar we behoorlijk wat tijd in door brengen. Het is de plek om te slapen, om je terug te trekken, een boek te lezen of romantisch tegen je lief aan te kruipen. Redenen genoeg dus om van je slaapkamer een droomplek te maken.  Maar hoe ziet zo’n droomkamer eruit? En welke items zijn bepalend voor een slaapkamerstijl en sfeer? Wij begrijpen dat het maken van keuzes op interieur gebied best lastig kan zijn. Daarom inspireren wij je graag. Met de verschillende slaapkamerstijlen van Bedderie.nl krijg je voldoende inspiratie en ideeën die je gemakkelijk en snel kan toepassen in je eigen slaapkamer.

Stijl bepalende items

1. Het bed

Het allerbelangrijkste in een slaapkamer is natuurlijk een goed bed in combinatie met een comfortabel matras. Maar het oog wil ook wat: je bed moet dus ook bij je persoonlijke stijl passen. Een boxspring-combinatie is in vele materialen en designs verkrijgbaar en daarom eenvoudig aan elke interieurstijl aan te passen. He voordeel van een ledikant is dat je deze gemakkelijk kan vervangen zonder dat je een volledig nieuw bed moet kopen.

2. Kleurenpallet

Kleuren zijn bepalend voor de sfeer in je slaapkamer. Donkere kleuren zorgen voor een geborgen en gezellige sfeer. Lichte kleuren laten een ruimte juist groter lijken en zorgen voor open sfeer. Kies voor je slaapkamer daarom een kleurpalet waar jij je goed bij voelt!

3. Dekbed

Met beddengoed kun je heel eenvoudig de sfeer veranderen in je slaapkamer. Dekbedovertrekken zijn er in allerlei kleuren, dessins en materialen. Combineer je overtrekken met sierkussens en stel je eigen ideale mix samen voor de juiste sfeer.

4. Verlichting

Slaapkamerverlichting kan veel betekenen voor de sfeer in je slaapkamer. De traditionele bedlamp is tegenwoordig zowel een lichtbron als een stylingobject, het is de blikvanger van je slaapkamerinterieur.

5. Vloerkleed

Een blikvanger in de slaapkamer en bovendien lekker zacht onder je voeten: een vloerkleed is een echte sfeermaker en zorgt voor die extra touch in je slaapkamerinterieur.

6. Hoofdeinde

Het bed is niet alleen het belangrijkste, maar ook het grootste meubelstuk in je slaapkamer. Maak er daarom een eye-catcher van. Dit doe je eenvoudig door je hoofdeinde aan te passen. Het hoofdeinde geeft namelijk extra uitstraling aan je bed. Zowel bij boxsprings als bij ledikanten kun je kiezen voor een passende, sfeerversterkend hoofdeinde.

Verschillende slaapkamerstijlen

De stijlen die wij op een rijtje hebben gezet zijn: natuurlijk, minimalistisch, groen, romantisch en kleurrijk. Vijf verschillende stijlen met allemaal hun eigen charme en karakter. Hieronder vind je ze allemaal, inclusief de eigenschappen en kenmerken. Ontdek welke stijl bij jouw past!

  • Natuurlijk: natuurlijke materialen
  • Minimalistisch: eenvoud en rust
  • Groen: kalmerend met planten
  • Romantisch: warm en sfeervol
  • Kleurrijk: vrolijke prints

a

Natuurlijke slaapkamer

a

a

Minimalistische slaapkamer

a

a

Kleurrijke slaapkamer

Dromen maar

Alle producten voor een comfortabele slaapkamer vind je in de Bedderie shop. Kies jouw favoriete stijlitems, bestel en het dromen kan beginnen.

Meer inspiratie