Groen in de slaapkamer

Groen in de slaapkamer doet ons goed! Het is de kleur van de natuur, werkt ontspannend en geeft ons daardoor frisse energie. Wil je een elegante groene slaapkamer samenstellen? Laat je inspireren op Bedderie.nl

Inrichting

De slaapkamer is een belangrijke plek in het huis, hier kom je tot rust en bereid je je voor op een nieuwe dag. Groen is de ideale kleur om dit te versterken. Je kunt jouw slaapkamer op veel manieren omtoveren tot een groene slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor groene muurverf of behang met een bloemenprint. Om sfeer te creëren zijn accessoires onmisbaar, ga voor sierkussens, een vloerkleed of een poef. Je slaapkamer interieur maak je helemaal af met een sprei op het bed, dit geeft een luxe en warme uitstraling.

Groen in de slaapkamer

Materialen

Natuurlijke materialen horen thuis in een groene slaapkamer. Kies voor materialen zoals hout, linnen of katoen. Bedderie.nl heeft een groot aanbod bedden gemaakt van eikenhout, stevig, duurzaam én verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Je kunt ook kiezen voor een dekbedovertrek gemaakt van biologisch katoen. Deze overtrekken zijn extra sterk, makkelijk te onderhouden en lekker zacht.

Ga voor planten

Met planten haal je letterlijk groen in je slaapkamerinterieur. Kies voor een mooi grote kamerplant of een leuke hangplant naast bed. Planten versterken niet alleen de relaxte sfeer, maar hebben ook voordelen voor je gezondheid. Zo zorgen planten voor minder stress en een betere slaap- en luchtkwaliteit. Planten nemen namelijk de CO2 op en zetten dit om in zuurstof. Maar welke planten kun je nu het beste aanschaffen? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

Aglaonema 

De Aglaonema kan goed overleven in het donker én zuivert de lucht in je slaapkamer. Door zijn grote bladeren is hij hier een stuk beter in dan andere kamerplanten. Met deze plant haal je een natuurlijke luchtverfrisser in huis.

Aloë vera

Nog zo’n natuurlijke luchtverfrisser: de Aloë Vera. Deze plant zorgt voor genoeg zuurstof gedurende de nacht en houdt de lucht in je slaapkamer fris en schoon. Dit zorgt voor een betere en diepere slaap, waardoor jij s’ochtends uitgerust wakker wordt!

Jasmijn

Jasmijn is niet alleen prachtig voor op je nachtkastje, deze plant heeft ook heel wat andere voordelen. Zo zou de geur een positief effect op je gemoedstoestand hebben en dat zorgt ervoor dat je ontspant. Kalmerend en mooi, ideaal.

Lavendel

Lavendel helpt je lekker te ontspannen. De fijne, zachte geur zorgt voor een lager stresslevel en bloeddruk. Hierdoor zul je je sneller slaperig voelen.

Heb je geen groene vingers, maar wil je wel dezelfde sfeer creëren? Ga dan voor kunstplanten of een dekbedovertrek met bloemenprint!

Shop groen

Meer inspiratie