BOXSPRINGADVIES

voor jouw ideale boxspring

De boxspring is één van de populairste slaapsystemen van deze tijd. Maar hoe weet je welke boxspring precies bij je past? We geven je graag het juiste boxspring advies, om zo de keuze voor jou iets makkelijker te maken. Want wat is een boxspring? Wat zijn de voordelen? En hoe bepaal je welke boxspring bij jou past? Kies je voor een bonell- of pocketvering? Je leest er alles over in ons boxspringadvies hieronder.

Wat is een boxspring?

Letterlijk betekent de naam boxspring ‘bak met veren’. Maar wanneer je een boxspring koopt, koop je meer dan alleen een bak met veren. Een betere naam zou dan ook boxspringcombinatie zijn. Een boxspring bestaat namelijk uit meerdere lagen, met ieder hun eigen functie. Het onderstel is een gestoffeerde bak van hout of metaal, gevuld met bonell- of pocketveren. Daarbovenop ligt het matras en eventueel nog een topmatras. Omdat er geen ombouw is, is een boxspring niet groter dan het formaat van je matras. Wel kun je het uitbreiden met bijvoorbeeld een hoofdbord.

Bedbodem

Het onderstel, de bedbodem, bestaat uit een gestoffeerde box van hout of metaal. In deze box zit een metalen frame waarop poten en bonellveren of pocketveren zijn gemonteerd. Bij een boxspring met pocketveren zijn alle veren afzonder van elkaar in kleine zakjes verpakt. Een boxspring met bonellvering bestaat uit een lang spiraaldraad die in de lengte van de boxspring in verschillende lagen van links naar rechts verloopt.

Matras

Bovenop de gestoffeerde box met vering komt een matras te liggen. In principe zijn alle soorten matrassen geschikt voor een boxspring onderstel, maar in de praktijk worden de meeste boxspringcombinaties voorzien van een pocketveringmatras. Een matras is verkrijgbaar in verschillende hardheden en verschillende afdeklagen zoals koudschuim, traagschuim of latex. We geven je graag advies over welke matras het beste bij je past.

Topper

Een topmatras, ook wel topper of oplegmatras genoemd, is een dun matras dat bovenop je ‘gewone’ matras komt te liggen. Topmatrassen zijn er in vele soorten en maten. De belangrijkste reden om voor een topper te kiezen is dat deze extra comfort toevoegt. Een andere belangrijke reden is dat de levensduur van het matras wordt verlengt.

“Het type boxspring is al erg oud en is in de loop der jaren steeds verbeterd. Vroeger werden de veren op een houten raamwerk vastgezet en gekoppeld met touw. Tegenwoordig worden de springveren vastgezet op een plaatmateriaal dat op een houten of metalen frame is bevestigd. De kwaliteit van een boxspring is grotendeels afhankelijk van het frame, het type veren en het aantal slagen in de veer (5-6-7 slags).”

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe boxspring?

Matras

Het matras speelt een bepalende rol bij het kiezen van een nieuwe boxspring. Welke boxspring bij je past is namelijk afhankelijk van je matras. Kies daarom altijd eerst je matras en vervolgens de boxspring.

Gestoffeerd of wit matras

Een boxspring met gestoffeerd matras is bekleed met dezelfde stof als de box. Dit zorgt voor een stijlvolle en luxe uitstraling. Bij een boxspring met een wit matras slaap je direct op het witte matras.

Veerkracht

Het is belangrijk dat de boxspring zich, in combinatie met het matras, vormt naar de contouren van je lichaam. Het moet je lichaam in de juiste mate ondersteunen. Let daarom goed op de juiste veerkracht.

Vochtregulatie

Ieder mens transpireert tijdens het slapen. Het matras en de boxspring dienen dit vocht te verwerken. Let er op of de boxspring een solide vochtverwerking heeft.

“Wil je meer comfort halen uit je slaapsysteem? Kies dan voor een ongestoffeerd matras. Gestoffeerde boxsprings zijn vaak een standaard pocketveer die enkel te verkrijgen zijn in de stevigheden standaard en stevig.”

Verschillende type boxsprings

Het grootste verschil tussen boxsprings is het type springveer in de bedbodem. Springveren zorgen voor een geleidelijke ondersteuning van het hele lichaam. Globaal zijn er twee type springveren te onderscheiden: bonellvering en pocketvering.

Bonellvering

Dit is een stevige boxspring waar geen zones in geplaatst zijn. De bedbodem bestaat uit een lange spiraaldraad die in de lengte van de boxspring in verschillende lagen van links naar rechts verloop. Voor de verbinding van de veren wordt rondom een stalen draad aangebracht. Wanneer je graag stevig wilt slapen is deze boxspring zeer geschikt voor jou.

Pocketvering

Een box met pocketvering bestaat uit allemaal losse pockets, die los van elkaar meebewegen met de countouren van het lichaam. Dat houdt in dat deze dus verdeeld zijn in een soepele ondersteuning van de schouder en extra steun in de rug. Deze box is zeer geschikt voor standaard slapers: mensen die kiezen voor een medium of soepel matras.

Project

Ben je eigenaar van een bed & breakfast, hotel of ander project? Dan worden er andere eisen aan je boxspring en matras gesteld. Iedere gast wilt ontwaken na een comfortabele nacht, maar ook de levensduur is van belang. Daarom hebben we speciale project slaapsystemen ontwikkelt. Geef je wensen aan en we maken graag een passende aanbieding.

“Het verschil tussen een bedbodem met bonellvering en een bedbodem met pocketvering zit vooral in de ondersteuning van het lichaam. Een box met pocketvering is stabieler en geeft meer opwaartse druk dan een bonellveer.”

De juiste instaphoogte

Een boxspring bestaat uit verschillende lagen. Dankzij deze opbouw geniet je iedere nacht van een heerlijk comfort. Naast het heerlijke comfort is ook de instaphoogte een reden voor het succes van de boxspring. Maar hoe bepaal je de juiste instaphoogte?

Belang van de juiste in- & uitstaphoogte
Een te lage in- en uitstaphoogte zorgt voor rugklachten en kan je rug zelfs beschadigen bij het in en uit bed stappen. Heb je rugklachten? Kies dan voor een wat hoger bed. Gemiddeld is een bed 50 tot 60 centimeter hoog.

Bepalen van de ideale afmetingen
Om te bepalen wat voor jou de ideale afmetingen zijn, hebben we een aantal handige tips en adviezen. Zo bepaal je de juiste hoogte van een boxspring door er op te gaan zitten. Lukt het om beide voeten op de grond te zetten met je knieën in een hoek van 90 graden? Dan heb je de ideale hoogte gevonden. De ideale breedte bepaal je door bij je schouderbreedte 40 centimeter op te tellen. Om de juiste lengte te vinden neem je je eigen lichaamslengte en tel je daar 20 of 30 centimeter bij op.

“Jouw ideale boxspring gevonden? We bezorgen en monteren ‘m op de plaats waar jij dat wilt. Weet je nog niet helemaal welke boxspring goed bij je past? Of wil je meer informatie over een bepaalde boxspring? Raadpleeg dan één van onze slaapadviseurs.”

De voordelen van een boxspring

Optimale ondersteuning

De opbouw van een boxspring zorgt voor een comfortabel ligcomfort. De bedbodem en het matras zorgen voor een optimale ondersteuning van het lichaam

Je eigen ligcomfort bepalen

Een boxspring is geschikt voor elk type slaper. Want met een matrastopper bepaal je jouw eigen ligcomfort. Door de verschillende toppers is er altijd iets geschikt dat aansluit op jouw wensen.

Hoge instaphoogte

Een boxspring heeft over het algemeen een hogere instaphoogte dan een normaal bed. Hierdoor is het in- en uitstappen makkelijker. Bovendien is het beter voor je rug.

Uitstekende ventilatie 

Iedereen verliest transpiratievocht tijdens het slapen. Door de verenconstructie ontstaat er een open ruimte dat zorgt voor een uitstekende ventilatie en luchtcirculatie.

Lange levensduur

De solide constructie van een boxspring zorgt ervoor dat een boxspring lang mee gaat.

0513 648 333 / 06 10 89 88 55

Onderweg of vanuit je stoel, zolang je een telefoon bij de hand hebt, kan je één van onze slaapadviseurs vragen naar het voor jou ideale slaapcomfort.

Stuur ons een bericht

Elke dag van de week, 24 uur per dag kan je met al je slaapwensen en vragen terecht op Bedderie.nl. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Jousterweg 34 | 8447 RH | Heerenveen

Behoefte aan een persoonlijk adviesgesprek? Of wil je proefliggen op de vele matrassen? Je bent van harte welkom in onze showroom in Heerenveen. De koffie of thee staat voor je klaar!

Betalen in termijnen

Bij Bedderie.nl is het heel eenvoudig om in termijnen te betalen. Wanneer je straks bij het afrekenen de betaalmethode kiest, klik dan op het Santander logo:

 

 

 

Meer weten of benieuwd naar je maandbedrag, klik dan hier!

Let op: Betalen per maand is vooralsnog alleen mogelijk in Nederland